Tesbih Satış Sitesi | Tesbihçi Abi
Adresimiz:

Yeşilova Mh. Küçükçamlıca Sk. No:21/A (Beşyol Mevkii) Osmangazi-BURSA

Telefon:

0505 470 90 00

Kehribarın Faydaları

Kehribarın Faydaları

Ana Sayfa > Kehribarın Faydaları

Kehribarın Faydaları
19-11-2020

Kehribarın Faydaları

Kehribarın  Faydaları:

Kehribar (Amber) taşları tahminen 350 Milyon ile 50 Milyon yıl öncesindeki aralıkta oluşmuştur. Çam ağaçlarının ve reçineli diğer ağaçların toprak altında kalması sonucunda bu ağaçların reçinelerinin taşlaşmış (fosilleşmiş) halidir.

Kehribarları diğer kayalardan ayıran özellik tamamen fosil olmasıdır. Kehribar kayaları içerisinde böcek, karınca, sinek, kelebek, akrep vb hayvan fosillerinin yanında yaprak, yosun, ot vb. bitki fosilleri de bulunur. İçerisinde hayvan ve bitki fosilleri olmayan doğal kehribar oluşumları da çoktur. Genel olarak toprak altında patates büyüklüğünde veya daha büyük veya daha küçük şekilsiz kütleler halinde bulunmaktadır. Bildiğimiz taşlara göre ağırlıkları çok hafiftir. Genel olarak saydam ve yarı saydam olarak görünürler ve ışığı geçirirler. Kehribar renkleri genellikle sarı, kırmızı, beyaz, kahverengi, yeşil, mavi, kemik rengi ve konyak renginde ve tonlarında olmaktadır.

Doğal kehribarlar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda bileşiminde bulunan oksijen, hidrojen, süksinik asit ve karbondan dolayı, kehribarlar aşağıda açıklanan konularda sağlığa faydalı ve şifalı olarak gösterilmektedir.

Faydaları;

Sinir hastalıkları ve depresyona neden olan sebepler karşısında yatıştırıcı ve sakinleştirici olduğu,

 Mide rahatsızlıklarına iyi geldiği,

 Vucut üzerinde ağrıyan bir bölgeye konulduğunda, ağrıyı azalttığı,

 Boyunda taşınması durumunda da kalp krizi ve ani felç risklerini azalttığı,

Bebeklerin çok ağlamasını azalttığı ve diş çıkarmalarında da diş ağrılarını hafiflettiği,

Söylenmektedir.

 Kehribar kullanımı eski çağlardan günümüze kadar gelmektedir. Geniş bir kullanım alanı vardır. Tespih başta olmak üzere takı yapımında kolye, bileklik, küpe ve yüzüklerde ve küçük hediyelik eşyaların yapımında kullanımı oldukça yaygındır.

 Boyun bölgesinde kolye olarak kullanıldığında boğaz ağrılarına, guatr, bronşit, astım ve tiroit gibi rahatsızlıklara iyi geldiği de söylenmektedir.

 Bebekler ve çocuklar içinde bebek ve çocuk kolyeleri ile bileklikleri üretilmektedir. Ancak; bebeklerde kehribarın bebeğin tenine temas etmemesi tavsiye edilir. Bebeklerde ve çocuklarda tene değmediği ve çocuğun ağzına alma tehlikesi olmadığı durumlarda çocuklarda ve bebeklerde kullanılmasında bir sakınca görülmemektedir.

 Kehribarın tespih olarak da elde taşınması durumunda romatizma, kas ve eklem ağrılarına iyi geldiği, dinlendirici ve sakinleştirici olduğu söylenmekte ve kullananlar tarafından da bilinmektedir.

 

ÇLK Reklam Ltd. Şti.

Whatsup
Top